2014. május 12., hétfő

Szepsi 2014. május 9.


A Határtalanul program keretében ellátogathattunk Szepsibe, egyik külhoni testvériskolánkba, ahol különböző érdekes programokkal vártak minket…


Megérkezésünk napján rendkívül szép idő fogadott minket, mely mindenkit felvillanyozott a hosszú buszút után.
Fogadtatásunk igen kedves volt, s a szepsi diákok lelkesen rögtön körbe is vezettek minket iskolájukban, megnéztük a tanirodájukat,  majd utunk egy kis terembe vezetett, ahol egy szepsi diáklány, és az idegenvezető előadását követhettük figyelemmel.
A szepsi lány előadása által betekinthettünk egy kicsit az ottani üzleti élet folyamataiba, részleteibe, az idegenvezető úr pedig felelevenítette városuk történelmi múltjának egy kis darabkáját, s elmesélte nekünk Szepsi városa látványosságainak jelentőségét, melyeket később meg is tekintettünk.
Majd városnézés következett, melyet az idegenvezető és diáktársaink vezetésével tettünk meg, akik barangolásunk során igen érdekes dolgokat meséltek a látványosságok, építmények, múzeumok előtt.

Városnézés után visszamentünk az iskolába, hogy foglalkozzunk a közösen elkészítendő termékkel, az üzleti tervvel is.

Az első napot a nyíregyházihoz hasonlóan táncházzal zártuk. Ez a kezdeti vonakodás után mindenkit nagyon felvillanyozott, és kellőképpen el is fárasztott. Minden esetre az első nap végén nagyon feldobva éreztük magunkat, és érdeklődéssel vártuk a program folytatását.

Kerti Gitta
11. B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése