2014. április 14., hétfő

Nyíregyháza, Tiszadob (2014. április 12.)A szombati napon a közös munkát tanirodai tevékenységeinkkel kezdtük. Feladatunk az volt, hogy egy céget alapítsunk, és ennek az előkészítését végezzük el. Órákon az elméleti részt már mindkét diákcsoport tanulta, de még senkinek sem volt tapasztalata a gyakorlati megvalósításban. Tanáraink bebizonyították segítőkészségüket, és mindent elmagyaráztak nekünk. Így elsőként egy nevet kellett kitalálnunk, ami végül közös megegyezés alapján a Nyír-Borovička Kft. lett. Ez egy turisztikai cég, amely utazásokat közvetít a Felvidékre és a Nyírségbe egyaránt. Hogy még jobban megismerkedhessünk egymással és gyorsabban folyhasson a munka kisebb csoportokba rendeződtünk. Így folytattuk a munkát, ahol a cégalapításhoz és az üzleti tervhez szükséges alapvető dolgokat kellett megcsinálnunk. Minden csoport más-más feladatot kapott.  Voltak, akik a logót szerkesztettek, mások szórólapot készítettek, sőt még az egyik csoport kérdőívet is tervezett. Az összes teendőt egy délelőtt alatt nem sikerült teljesen befejezni, de a társaság ez időre már eléggé összekovácsolódott. 

 
Az ebéd után kikapcsolódásképp kirándulni mentünk. Már az utazás is nagyon jó hangulatban folyt.
Elsőként megnéztük a tiszadobi Andrássy kastélyt,  majd később a Tisza- szabályozási  emlékműhöz látogattunk el, ahol meghallgattuk két társunk beszámolóját a Tisza szabályozásáról, amelyben elmondták, hogy miért is volt erre szükség. Mi töri órán már tanultunk erről, a szepsiek számára viszont teljesen új olt ez az egész történet.
A kirándulásunk utolsó színhelye Tokaj volt, ahol megcsodáltuk a Tokaji hegyet, (sajnos nem tudtunk felmenni a kilátóhoz, mert le volt zárva), sétáltunk a Tisza parton, és szabadidőnkben a várost is felfedezhettük. 


 

Estére, a kirándulás miatt, kissé megfáradt csoportunk, kifogyhatatlan lelkesedéssel folytatta a reggel elkezdett feladatokat a tanirodában. A munka ismét kellemes, bár már fáradt hangulatban telt, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy teljesen erőbedobással és szorgalommal teljesítsük a ránk kiszabott teendőket. A tanáraink segítőkészek voltak, amikor némi akadályba ütköztünk. Úgy éreztük, hogy lendületesebbek és rutinosabbak vagyunk okulva az eddigi tanirodában eltöltött óráinkból. Ebben az is előnyünkre vált, hogy a közös programok alatt jobban megismertük egymást a határon túl élő tanulókkal, így felszabadultabban és közvetlenebbül tudtunk együtt dolgozni. Amikor elkészültünk, bemutattuk munkáinkat iskolatársainknak, újonnan szerzett barátainknak és tanárainknak.


Poptofalean Judit

12. A
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése